תרד הוא מקור טוב לחומרים מזינים – סיבים, זרחן, ויטמין 1B, חלבון ואבץ. הוא נחשב למזון בריא מאוד בשל ההרכב התזונתי המגוון שלו הכולל ויטמינים ומינרלים. אכילת תרד משפרת את מצב נוגדי החמצון בגוף והיא מקור לנוגדי חמצון טבעיים.
ישנם סוגים שונים של תרד, בין היתר תרד קייל, תרד שטוח ותרד מלוח למחצה.. ניתן להוסיף תרד כמרכיב למאכלים רבים ולבשל או פשוט לשטוף ולאכול.
*המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או תזונתי.
יש להתייעץ עם גורם מוסמך ומקצועי.