השומן הצמחי אינו מכיל כולסטרול כיוון שרובו מורכב מחומצות שומן שאינן רוויות.
צריכת שומן צמחי מפחיתה סיכון למחלות לב וגם לתמותה. לעומת זאת, צריכת שומן מהחי מעודדת ומגבירה סיכון זה ואף עלולה לגרום לחסימת עורקים.
שימוש בשומן צמחי מסייע לתזונה בריאה כיון שהוא מגן מפני מחלות לב, שומר על פעילות תקינה של חלוף חומרים ויכול גם לשמור על ערכי כולסטרול מאוזנים.
ניתן למצוא שומן צמחי באבוקדו, טחינה משומשום מלא, זיתים שחורים, אגוזים (לוז, ברזיל, מלך, קשיו, פקאן), זרעים וגרעינים (פשתן, שומשום, חמניות, דלעת) ושמנים (קנולה, חמניות, שומשום). עדיף לאכול את האגוזים, הזרעים והגרעינים כשהם לא קלויים וללא מלח. אך במאכלים כמו בשר, ביצים ומוצרי חלב יש שומן מהחי, אשר מזיקים לבריאות ומהווים גורמי סיכון לתמותה ממחלות לב ומחלות נוספות.
למען תזונה מאוזנת יש להעדיף מאכלים בעלי שומן צמחי.
*המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או תזונתי.
יש להתייעץ עם גורם מוסמך ומקצועי.