חלבונים קיימים גם במזונות מהחי וגם במזונות מהצומח. מזונות מהחי מכילים מספר סוגים של חומצות אמינו חיוניות הנחוצות לגופנו, לעומת מזונות מהצומח אשר מכילים חלק קטן יותר של חומצות אמינו.
מזונות עשירים בחלבונים מהחי ניתן למצוא דגים (מכילים כמות גבוהה של אומגה 3), בשר (עשיר בברזל), ביצים (כוללים ויטמין 12B וברזל) וגבינות (בעלי מקור מעולה לסידן).
חלבון מהצומח ניתן למצו בטופו, בשעועית, בשקדים ובעדשים – מקור לברזל, עשירים בסיבים תזונתיים ומעניקים תחושת שובע.
*המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או תזונתי.
יש להתייעץ עם גורם מוסמך ומקצועי.