הברזל הוא המינרל עם הכמות הגבוהה ביותר בגופנו כיוון שהוא עוזר לתהליכי הגדילה של גופנו ולחילוף חומרים. הברזל חיוני מאוד לגופנו ומקורות טובים מהצומח לברזל ניתן למצוא בקטניות, בירקות ירוקים, בגרעינים, בפירות יבשים ובטחינה משומשום מלא. לעומת זאת, קיים קשר בין ברזל מהחי לבין מחלות לב, כלי דם ואף סרטן. ועדיין, ניתן למצוא ברזל במגוון של מזונות, בעיקר במזון מהחי – כבד עוף, דגים וביצים.
רצוי מאוד לאכול מזונות עתירי ברזל בנפרד מצריכת שוקולד/קפה על מנת שהמינרלים ייספגו היטב בגופנו.
מחסור בברזל יכול להיגרם מירידה ביכולת הספיגה של הברזל בגוף (בעיקר בקרב בני הגיל השלישי) ומתזונה לא נכונה ולכן במצב זה עלולה להתפתח אנמיה בגוף הגורמת לחולשה, לעייפות, לקשיים בריכוז ואף לדפיקות לב חזקות. לכן מומלץ לצרוך מזון המכיל ויטמין C יחד עם הארוחה כדי לשפר את ספיגת הברזל.
*המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או תזונתי.
יש להתייעץ עם גורם מוסמך ומקצועי.